10/05/2010

Revolució gastronòmica

De ser coneguts per la paella i les patates braves a tenir un dels millors cuiners del món. Aquesta és l'estranya evolució que ha viscut la Nostra cultura culinària.

Des de fa uns anys l'art i l'espectacle han arribat als fogons. Investigar amb productes, amb barreges, amb textures ha passat de ser una raresa a convertir-se en la feina habitual dels cuiners. Ferran Adrià és un dels màxims exponents d'aquesta manera d'entendre la feina als fogons, una feina que en la majoria dels casos és més de laboratori  que una altra cosa. La  cuina de d'avantguarda de Ferran Adrià ha traspassat fronteres i s'ha convertit en tot un símbol, en un referent mundial.

La forma de menjar ha evolucionat de la mà d'aquests  tipus de cuiners, el nostre paladar i els nostres ulls s'han acostumat a una cuina més sofisticada.

Però que passa amb la cuina de tota la vida, què passa amb la cuina de les nostres iaies... Que queda d'aquelles receptes tradicionals i més típiques?  La innovació farà que tots aquests plats s'acabin perdent en una manera de cuinar  antiquada, poc atractiva i clàssica ?. La creativitat als fogons acabarà amb la cuina tradicional? Quina és l'evolució de la cultura culinària? Fins a on arribarà la revolució gastronòmica?

Deixa'ns la teva opinió al bloc del programa i participa de l'Angles.

Amb Claudi Mans, Pau Arenós, Ada Parellada i Sergio Torres.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl