19/10/2010

Dormir; el somni necessari.

Descansar,  regenerar-se i processar la memòria...aquest són alguns dels motius pels quals cal dormir. Les hores de son de cada persona varien, tot i que es diu que aquelles que dormen menys de 8 hores al dia tenen un rendiment mental menor. Segons alguns estudis les persones que dormen entre sis i set hores tenen una major esperança de vida.

Un terç de la nostra vida ens els passem dormint….podem pensar que és una pèrdua de temps. Però res més lluny de la realitat ja que es tracta d’una funció vital, fonamental perquè els nostres òrgans es recuperin i perquè el nostre Cervell reposi.

Els horaris fixos en ajuden a descansar millor, diuen que beure's un got de llet abans de ficar-nos al llit també contribueix al millor descans. Tot i que dormir sembla una cosa tan fàcil per a molts és una tortura, a Espanya un milió i mig de persones pateixen insomni, no poden dormir, no poden descansar.

El dormir és un dels petits plaers de la vida que cal fer de la millor manera. Els especialistes diuen que dormir bé es tan important per la salut com fer esport i portar una dieta saludable.

Però fins a on es preocupem per dormir bé?

Sabem com fer-ho per treure el màxim profit a les hores que estem al llit?

Per que li prestem tant poca importància al fet vital de dormir?

 


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl