09/12/2010

Documentals i solidaritat

En el marc de la Segona Mostra de Documentals Solidaris, organitzat pel programa "TotsTots" de Com Ràdio els propers dies 10, 11 i 12 al Col.legi de Periodistes i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, l'Angles s'acosta a aquesta realitat.

Els projectes solidaris que es fan a llocs com Cambodja, Colòmbia, Índia o Birmània estan cada cop més aprop. Les ONG’s s’han posat al dia pel que fa a la manera de comunicar-se i el gènere documental ha fet que la seva activitat sigui més coneguda. La imatge s’ha convertit en un element fonamental per comunicar la feina de les associacions solidàries. Ja no es tracta només d'explicar què fan, com i amb qui treballen les ONG's i les administracions que es dediquen a la cooperació pel desenvolupament, sinó que es pot veure aquesta feina, els seus protagonistes i els seus beneficiaris. És el documentalisme posat al servei de la solidaritat.

El llenguatge i la forma d'explicar-ho esdevé un element central a l'hora de generar consciència col·lectiva. Com ha canviat la manera de comunicar-se de les Ong’s?. Hi participen Siscu Baiges, subdirector del programa "TotsxTots", organitzador d'aquesta Mostra; Josep Ramon Jiménez, periodista i documentalista i membre de la Caravana Solidaria, Natàlia Anguera, delegada d'Acció contra la Fam a Barcelona, Daniel Ortiz, responsable de Comunicació de Mans Unides.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl