11/10/2009

El programa 'Angles', premiat per fomentar la igualtat de gènere

Yehd44ockn7c5zpfpacpnniinmfc4zjgrthkyjselan0y3hgnhgeljoimqt4nzgxlz6vo3rkemwkeqcawkcdp6idj9hv1q__

El programa de debat Angles de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) ha estat guardonat amb el premi "Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista", concedit per l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) en reconeixement a la seva aposta en favor de "continguts equitatius per a homes i dones". L'equip del programa, dirigit i presentat per Jordi Sacristan, ha rebut el guardó aquest dimecres al vespre en el marc de l'entrega dels XVII Premis de Comunicació no Sexista, que l'ADPC ha celebrat a la Llotja de Mar de Barcelona.

Angles és un programa setmanal nocturn que, al llarg d'una hora, debat sobre qüestions relacionades amb l'actualitat i la vida quotidiana en general a partir de les reflexions d'experts en diferents matèries. A més de la tertúlia, el programa es complementa amb una enquesta al carrer i un reportatge produïts per les televisions adherides a l'XTVL. Aquestes peces recullen el punt de vista de ciutadans de diferents punts de Catalunya, fet que permet aportar una visió coral sobre els temes tractats.

Angles va néixer al setembre del 2008 com una coproducció entre l'XTVL i TV Badalona. Actualment, la Xarxa coprodueix el programa amb TV L'Hospitalet, des d'on s'enregistra sota la coordinació de Trini Gutiérrez, la producció d'Ester Pujantell i Enric Hernández i la realització de Carles Molinario. El programa es pot veure els dimarts a les 23 h per TV L'Hospitalet, Canal Terrassa TV i Maresmedigital TV, i a la mitjanit per TAC 12 (Camp de Tarragona), Canal Blau - Maricel TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), Canal Reus TV, El 9 TV (Osona), Gavà Televisió, VOTV (Vallès Oriental TV), Televisió de la Conca (Igualada), TV Badalona, Televisió El Vendrell, TV Girona i Penedès TV.

Angles també disposa del web www.xtvl.tv/angles, on es poden visionar els programes emesos per televisió, així com del bloc http://angles.blocs.xtvl.tv. Si accediu al bloc podreu visionar un vídeo que mostra el tractament en favor de la igualtat de gènere que Angles ha dut a terme en successives entregues. El club, de TV3, i La tarda, de Barcelona TV, també premiats. L'ADPC també ha reconegut les bones pràctiques en Comunicació No Sexista del desaparegut programa El Club, de TV3, i del magazín La Tarda, de Barcelona TV. En l'apartat de premsa, s'ha distingit el diari Público i la revista Elle. Els premis també han reconegut la periodista Milagros Pérez Oliva i la fotògrafa Colita. Però no tots els guardons han estat de reconeixement. En aquest sentit, l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya ha volgut donar a conèixer dos casos de males pràctiques: un per part del Club Harley Davidson de Lloret de Mar, "per utilitzar la imatge d'una dona com un objecte" i un altre per part de la revista Alba "per la campanya contra l'avortament i la utilització d'un fetus".


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl