23/11/2010

Nous perfils de pobresa

Anys enrere es parlava de manera habitual dels nous rics….ara creixen els nous pobres.

Joves amb fills que s’han quedat sense feina, autònoms que han hagut de tancar el seu negoci…..persones que sense creure-s’ho tenen dificultats per poder menjar. Ciutadans  com nosaltres que han vist com amb la crisi la seva vida s’ha desdibuixat…fins l’extrem d’haver  de recórrer a l’ajuda de Càritas.

De fet aquesta institució l’any passat va haver  d’ajudar d’urgència a 800.000  persones, el doble que fa dos anys i calculen que el número anirà pujant.

Estimen que més de 9 milions d’espanyols viuen en situació de pobresa, de manera que entre el 2007 i el 2009 el percentatge de pobres va créixer en gairebé un tres i mig per cent.

Les xifres també són preocupants si es fa referència als menors…..segons dades de la Unicef a Espanya dos milions de nens viuen amb famílies amb ingressos per sota dels 16.000 euros.

Fa uns dies el Banc d’Aliments organitzava un gran recapte d’aliments per ajudar a persones que viuen en aquestes condicions.

El més alarmant és que les persones que es veuen obligades a viure en aquesta situació no són ni pidolaires ni indigents….que és la imatge que ens ve al cap quan es parla de pobresa. Són ciutadans que fins fa poc  tenien una bona qualitat de vida, vacances, una hipoteca, projectes i il·lusions…..Són víctimes de l’estat del benestar i de la crisi.

Com es pot ajudar les persones que viuen en aquesta situació?

 


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl